Levensloopbestendige woning

Waarom een levensloopbestendige woning een slimme investering is

Een levensloopbestendige woning is een woning die geschikt is voor alle levensfasen. Het maakt niet uit of je vandaag de dag nog jong en fit bent, met een levensbestendige woning hoef je je geen zorgen te maken over de toekomst. Het is een slimme investering voor de lange termijn en voor jouw eigen gemoedstoestand. Wij leggen je graag meer uit over de voordelen van investeren in een levensloopbestendige woning.

Waardestijging van een woning
Het is geen nieuw nieuws dat investeren in vastgoed altijd een slimme keuze is. Door inflatie is het met grote zekerheid vast te stellen dat de waarde van jouw stuk grond of woning in een aantal jaar gestegen is. Doordat onze samenleving steeds ouder wordt, is er ook steeds meer vraag naar levensloopbestendige woningen. Mocht jij op den duur niet meer in de woning willen wonen, dan heb je dus garantie dat deze binnen no time voor een mooi bedrag verkocht zal worden. Ook is het een aantrekkelijke optie om de woning tegen die tijd te verhuren. Zo geniet jij altijd van wat extra maandelijks inkomen, terwijl de woning andere helpt met het vinden van een comfortabel en fijn onderdak.

Garantie voor in de toekomst
Wanneer we denken aan een levensloopbestendige woning, dan denken we vaak niet direct aan een hip en moderne woning. Tegenwoordig zien we dit steeds vaker wel. Veel nieuwbouwprojecten hebben als doel om een levensloopbestendige woning te voorzien van verschillende functionaliteiten. Zo beschikt het uiteraard over alle benodigdheden op de begane grond, zoals een volledige badkamer, ruime keuken, slaapkamer, brede deuren, en opberghok. Maar is er ook een bovenverdieping aanwezig met extra slaapkamers, een extra badkamer en meer. Zo kan een levensloopbestendige woning een geschikte plek zijn om jouw kinderen in op te laten groeien en hoef jij je later geen zorgen te maken over verhuizingen. Het is dus zeker niet een woning waar je pas op latere leeftijd gaat wonen.

Geniet van een fijn leefcomfort
Een ander punt wat we niet over het hoofd mogen zien, is het leefcomfort dat een woning biedt. Hoe fijner de woning ontworpen is, hoe fijner er geleefd kan worden. Dit geldt zowel voor jong als voor oud. In het geval van ouderen betekent een levensloopbestendige woning dat ze veel langer zelfstandig kunnen wonen en kunnen genieten van het leven. Vaak zijn levensloopbestendige woningen voorzien van een kleine tuin waar ze lekker in kunnen zitten en kunnen werken en liggen ze in een hechte buurt waar er genoeg te socialiseren valt. De ontwerpen van een levensloopbestendige woning hebben altijd als doel om geschikt te zijn voor mensen op leeftijd.

Leave a Comment