Bouwfolie

Bouwfolie: onmisbaar in de moderne bouwwereld

Bouwfolie is een van de materialen die vandaag de dag niet meer mogen ontbreken in een bouwproject. Bouwfolie is er te vinden in allerlei verschillende vormen met ieder zijn eigen functie. Het is uiteraard wel belangrijk dat je zorgt dat je de bouwfolie op de juiste plekken gebruikt om te zorgen dat je van optimale voordelen geniet. Wij leggen je graag meer uit over de werking ervan. Lees dus snel verder!

Wat voor verschillende bouwfolies zijn er?
Er zijn veel verschillende bouwfolies beschikbaar. Het is erg belangrijk dat je weet welke folie je precies op welke plek moet plaatsen. Wanneer een foute bouwfolie gebruikt is, kan dit namelijk averechts werken. Zo kan een bouwfolie die tegen vocht werkt ineens voor vochtoverlast zorgt. Het belangrijkste verschil wat je moet onthouden is dat er een dampopen en damp remmende bouwfolie is. De damp remmende folie zit eigenlijk altijd aan de binnenkant van een woning. De dampopen folie wordt juist aan de buitenkant gebruikt. Dankzij deze bouwfolies wordt een woning erg goed geïsoleerd. Kou komt minder makkelijk jouw woning binnen en de temperatuur blijft makkelijker stabiel binnenshuis. Daarnaast zijn er ook bouwfolies die specifiek dampwerend of UV-bestendig zijn. Voor ieder type bouwproject is dus wel een passende bouwfolie te vinden die de kwaliteit nog hoger maakt.

Bouwfolie voor een open gevelbekleding
Een belangrijk verschil om rekening mee te houden is wat voor buitenkant de woning krijgt. Ga jij voor een woning waar de gevel open blijft? Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je aan de buitenkant blote hout gebruikt. Dan heb je al snel uv-werende dampopen folie nodig. Deze wordt aan de buitenkant van het huis geplaatst. Deze folie wordt achter het hout aangebracht en zorgt dat de zon of water niet zomaar de constructie kan verweren. Wanneer je voor hoogwaardige bouwfolie kiest, dan geniet je ook nog van een brandwerende folie die voorkomt dat vuur zich verder kan verspreiden. Bij dit type bouwfolie is het erg belangrijk dat deze goed is geïnstalleerd. Het werkt namelijk als een jas voor jouw huis. Wanneer er ergens een kleine opening is, dan zal het vocht hier doorheen komen, wat voor vochtproblemen kan zorgen.

Bouwfolie voor een gesloten gevelbekleding
Heeft jouw huis een gesloten gevelbekleding? Dan wordt er een ander type dampopen folie gebruikt. Dit wordt vervolgens in het dak en de wanden gebruikt. Bij het dak is het wel altijd belangrijk dat er een hoek van minimaal 25 graden is gemaakt om te garanderen dat de dakpanelen geen wateroverlast veroorzaken. Het gebruik van bouwfolie op het dak zorgt voor een waterkerende bescherming die voorkomt dat er vocht in jouw woning terechtkomt. Ben jij benieuwd wat voor bouwfolie jij voor jouw bouwproject nodig hebt? Neem dan contact op met Morgo Folie Techniek.

Leave a Comment