Moderne keukens

Ontwerp je droomkeuken: tips voor moderne keukeninrichting

Ben jij een echte liefhebber van moderne keukens en is het eindelijk tijd om jouw eigen keuken onder handen te nemen? Dan is het tijd om je goed te oriënteren in alle mogelijkheden. Een keuken is een plek waar je een hoop tijd doorbrengt. Het renoveren of plaatsen van een keuken kost daarnaast ook een hoop geld. Om te zorgen dat je iedere cent goed besteed en jij nog jarenlang kan genieten van jouw moderne keuken, hebben we in dit artikel een aantal handige tips op een rijtje gezet.

Weg met de grepen op de keukenkastjes
Soms kun je jouw huidige keuken door kleine ingrepen al helemaal modern laten voelen. Een van de meest impactvolle aanpassingen, zijn het verwijderen van de grepen op de keukenkastjes. De meeste moderne keukens hebben keukenkastjes zonder grepen. Deze moderne keukenkastjes hebben bijvoorbeeld een klik-deur of een onzichtbare grip die in de deur verwerkt is.

Wees niet bang om stijlen te mixen
Een geweldige manier om jouw moderne keuken eigentijds te maken, is door het te mixen met andere stijlen. Heb jij bijvoorbeeld houten keukenkastjes die een landelijke uitstraling hebben? Overweeg dan om deze op te poetsen en in een witte kleur te schilderen. De moderne keukenstijl gaat geweldig samen met andere stijlen. En wanneer jij deze met elkaar mixt, voelt jouw keuken nog meer thuis. Zorg dat je tijdens het mixen wel rekening houdt met de kenmerken die een moderne keuken echt modern maken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van strakke lijnen, niet te veel accessoires en lichte kleuren.

Overweeg om een keukeneiland te plaatsen
Het is belangrijk dat jouw keuken een plek is waar jij en jouw gezin graag tijd in spenderen. Ondanks dat een moderne keuken erg mooi is, kan het soms ook leeg aanvoelen. Een geweldige manier om te zorgen dat de keuken sfeervol aanvoelt, zonder dat je hier een hoop decoratie en kleur voor moet toevoegen, is door een keukeneiland te plaatsen. Wanneer jij aan het koken bent, kunnen de kinderen lekker aan het keukeneiland hun huiswerk maken. Ook zorgt het keukeneiland ervoor dat je niet continu met de rug richting de ruimte staat. Ben jij benieuwd wat voor soorten keuken het beste past in jouw ruimte? Overweeg dan om een expert een ontwerp te laten maken.

Leave a Comment